Publication date: March 14, 2019

Vind nieuwe collega's via social media

Vacatures zijn erg moeilijk te vervullen op dit moment. Het vinden van goede nieuwe medewerkers is een crime. Het CBS berekende dat er eind 2018 264.000 vacatures openstonden. Waarschijnlijk is het aantal nu al weer hoger, want er komen elk kwartaal nieuwe banen bij. Voor bedrijven zijn onvervulde vacatures erg vervelend, ten eerste wordt het werk dat gedaan moet worden, niet gedaan (of dat wordt opgepakt door andere medewerkers met alle gevolgen van dien). Voor bedrijven die willen groeien, zijn onvervulde vacatures een nog grotere hindernis. Ze belemmeren die groei. In de technische branche is de nood helemaal hoog.

Er bestaat een behoorlijke mismatch tussen wat werkzoekenden op dit moment bieden en de vaardigheden die technische bedrijven zoeken bij nieuwe medewerkers. Alle hulp bij het vinden van nieuwe mensen – zeker in de techniek - is dus welkom! Want het is voor iedereen die nieuwe collega’s of medewerkers zoekt wel duidelijk dat het simpel plaatsen van een vacature in de zaterdagkrant of op een van de bekende vacaturewebsites vaak niet meer werkt. Maar wat dan? Bij Factrics en Products4Engineers zien we veel mogelijkheden om via social media nieuwe mensen die actief én passief op zoek zijn te werven. Lees verder wat wij voor je kunnen doen.

De kracht van social media

Gewoon op zaterdagochtend, onder een kop koffie, een leuke baan voorbij zien komen in je tijdlijn op Facebook, Instagram of Twitter. Dat kan zomaar. Ook onze eigen Foppe Hoekstra kwam zo aan zijn nieuwe functie als marketing advisor bij Products4Engineers en Factrics. Gewoon op zaterdagochtend een beetje scrollen en daar kwam ‘ie voorbij, in dit geval op Instagram; zijn droombaan. Dit praktijkvoorbeeld laat zien dat social media zo langzamerhand een goed alternatief is om een vacature uit te zetten voor vacaturewebsites of de krant. We zitten bijna allemaal op LinkedIn. Veel bedrijven hebben een bedrijfspagina op dat platform, verspreiden bedrijfsnieuws via Twitter of posten foto’s op Instagram. Een Facebook pagina is ook voor bedrijven allang niet meer ongewoon. De grote kracht van social media zit ‘m natuurlijk in het gemakkelijk doorsturen, liken en linken. Met social media maakt u niet alleen gebruik van uw eigen netwerk of dat van het platform, maar u gebruikt ook de talloze netwerken en netwerkjes van gebruikers die uw vacature voorbij zien komen. Het bereik is daarmee bijna onbeperkt.

Wat kunnen wij voor u doen?

Wij denken met u mee over de boodschap, tone of voice en welk kanaal daarbij past. Wij hebben een uitgebreide database, daarmee garanderen we u een groot bereik. Wij weten wie eerder heeft aangegeven op zoek te zijn naar vacatures, we kunnen daarom erg gericht ‘adverteren’ onder duizenden actieve en passieve werkzoekenden via email, alle social media kanalen en Google en het Google Partner Network. We tweaken gedurende de campage aan de boodschap en doelgroep, zodat we optimaal bereik en exposure hebben en houden. We zetten kortom uw budget optimaal in. We houden u natuurlijk op de hoogte van alle statistieken van uw campagne. Informeer bij Foppe Hoekstra, marketing advisor bij Products4Engineers en Factrics naar alle mogelijkheden. Zoals u inmiddels weet, heeft Foppe zijn baan ook via social media gevonden! Foppe is bereikbaar via [email protected] of bel 0514 726068.

Gratis vacatures plaatsen

Wist u dat een Premium pakket bij Producs4Engineers recht geeft op gratis plaatsing van vacatures op www.products4engineers.nl? Word nu Premium, licht uw producten uit en zet direct uw vacatures online. https://products4engineers.nl/premium

 

 

 

Happy to help!

Do you need advice or help on technical B2B marketing issues? Feel free to contact us via [email protected] or by phone!